i
f
خلاصه اطلاعات
x
غذا
کباب ترش گیلار
f
تاریخ
۱۳۹۵/۰۱/۲۷
a
نویسنده
پوریا احمدی
نقاط قوت
- کیفیت مطلوب غذای اصلی کباب ترش
- میرزا قاسمی عالی
- دوغ محلی منحصر بفرد
- طراحی بصری جذاب
نقاط ضعف
- عدم رعایت فاکتور ارزش در برابر قیمت
- بی نمکی و برشته نبودن ماهی قزل آلا
- ضعف در دورچین کباب
- موسیقی زنده بیش از ظرفیت سالن
امتیازات

۶,۵
محیط و نما
٨,٠
سرویس دهی

٧,۵
طعم و کیفیت غذا
٧,٠
ارزش دربرابر قیمت
امتیاز نهایی:
٨,٣/۱۰
کلاس بندی:
چهار ستاره
y
y
y
y
y
مقدمه:

بعد از یک وقفه ی نسبتا طولانی دوباره قرعه به نام من افتاد بود تا دوباره چالشی از جنس "کباب" رو تجربه کنم و نقدی بنویسم. القصه شنبه (۲۴ بهمن ماه ۹۴) به همراه تمامی حضرات چاشنی گیر قصد "گیلار" کردیم که از مدت ها قبل اسمش تو لیست "قراره بریم"ها ثبت شده بود. شنیده های قبلی اینطور حکایت می کرد که باید خودمون رو برای یک شام مفصل ایرانی آماده کنیم پس این بار بر خلاف همیشه زود راه افتادیم و حدود ساعت نه و نیم به رستوران گیلار واقع در محله نیاوران رسیدیم.

محیط و نما:
۶,۵/۱۰

اولین امتیاز مثبتی که قبل از رسیدن به خود رستوران ثبت شد؛ من باب اطلاعات آنلاینی بود که به راحتی از طریق جستجوی اسم "گیلار" در موتورهای جستجو قابل دسترسی بود. این رستوران علاوه بر وبسایت اختصاصی، در برخي پایگاه های ارائه اطلاعات غذایی و مكان نماها نیز ثبت شده بود. درحالی که همین مسائل یکی از دلایل رتبه خوب رستوران در خروجی موتورهای جستجو بود  تصمیم گرفتم تا اشاره زیادی به طراحی تاریخ مصرف گذشته ی وبسایتشون نکنم!

سرویس دهی خوب گیلار درست بعد از اولین قدم هایی که به سمت در ورودی رستوران برمی داشتیم, با برخورد خوب و صمیمانه نگهبان شروع شد که کاملا محترمانه و با لبخند در رو برای ما باز کرد. این پیرمرد باصفا وقتی که دید مشغول عکاسی از دکور ورودی هستیم؛ پیشنهاد داد از ما در لوکیشنی که مختصاتش رو خودش معلوم می کرد؛ عکس دسته جمعی بگیره. مشخص بود از قبل چند بار با دوربین اون قاب رو تست کرده.

برخورد مناسب و محترمانه‌ی خدمه و گارسون ها تا پایان حضور ما در رستوران ادامه داشت اما خطاهای کوچکی مثل نبودن نمکدان روی میز یا ارائه دو دستمال سفره برای چهار نفر، در سرویس دهی و عملکرد خدمه مشاهده می شد که با توجه به شلوغ نبودن رستوران قابل اشاره بود.

سرویس دهی:
٨,٠/۱۰

گیلار اسم یکی از زیباترین گونه‌ی اردکهاست که در مناطقی با حجم بارش و منابع آبی زیاد زندگی می کنند. این عنوان به خوبی معرف حال و هوای این رستوران و تداعی کننده فرهنگ غالب در قسمت های شمالی کشور (گیلان و مازندران) است. دور از انتظار نبود که فضایی سنتی و محلی رو برای چنین رستورانی در نظر بگیرند اما ظرافت و خوش سلیقگی در انتخاب اجزای دکور مثل میز مخلفاتی که به شکل کشتی درست شده بود و نامگذاری بخش های مختلف رستوران به نام روستاهای شمالی کشور (ماسوله، چمخاله، صخره خاله) و دکور متفاوت هر بخش، نکته متمایز کننده ی فضای این رستوران نسبت به سایر هم رده های سنتیش بود.

 اگرچه صدای موسیقی زنده در ابتدای حضور ما کمی زیاد به نظر می رسید (شاید به دلیل نزدیکی میز ما به صحنه اجرا)  اما رفته رفته با انتخاب موسیقی های مناسب صرف غذا و متناسب با محیط و فضای سنتی، دو نوازنده ی خوش ذوق مجموعه (که فلوت و دف و گیتار می زدند) تبدیل به یکی از ویژگی های دلنشین رستوران شدند و درست وقت رسیدن غذا،اجرای آهنگ درخواستی ما رو بدون معطلی لبیک گفتند. تنها نکته ی منفی, قرارگرفتن پارتیشن در محل نامناسبی از میز ما بود که تماشای صحنه اجرا رو برای یک طرف میز کاملا غیرممکن می کرد.

طعم و کیفیت غذا:
٧,۵/۱۰

سفارش ما راس ساعت ۲۲ ثبت شد و پنج دقیقه بعد پیش غذا (میرزا قاسمی با نان تنوری داغ) به همراه دوغ -جادویی- تالش از راه رسید. تندی بالاتر از حد معمول در میرزا قاسمی دقیقا همان طوری بود که من دلم می خواست درحالی که شاید این میزان تندی مناسب طبع همه به نظر نمی رسید. در هر صورت این میرزا قاسمی چه از نظر طعم (تندی) و چه از نظر شیوه پخت (جدا بودن تخم مرغ از مایه اصلی)، صاحب‌سبک بودن سرآشپز مجموعه در طبخ غذاهای شمالی رو به رخ می کشید و هر لحظه انتظار برای رسیدن غذای اصلی رو سخت تر می کرد. نان خوشپختی هم که به همراه پیش غذا ارائه شد؛ از هر نظر بی نقص و لذیذ بود. فقط شاید انتظار من از حجم یک پرس میرزا قاسمی کمی بیشتر از این ها بود.

 فکر می کنم تا همین جا هم رکورد طولانی ترین توصیف از یک پیش غذا در چاشنی گیر رو شکسته باشم اما توصیف محلول جادویی بی نظیری که تحت عنوان "دوغ" به ما عرضه شد خالی از لطف نیست. دوغ پارچی تالش ترکیب غلیظ و خارق العاده ای داشت که همه ما بعد از چشیدنش به عنوان یک دوغ سورپرایز می شدیم. طعم جادویی و غلظت منحصر به فرد این دوغ، اون رو از یک نوشیدنی معمولی به یک مزیت رقابتی تبدیل کرده بود. البته به مقداری که برای یک پارچ در نظر گرفته اند (با این که شاید کم به نظر برسد) اعتماد کنید چون پارچ دوم این دوغ آن هم در کنار یک شام ایرانی، جا به جا شدن بعد از صرف غذا رو به شدت سخت می کنه!!

ساعت ۱۰:۳۸ غذای اصلی رسید. من "کباب ترش گیلار" رو انتخاب کرده بودم و سه غذای دیگه (خوراک اردک با سس انار، مرغ ترش و ماهی قزل آلای تنوری) هم به انضمام یک ماهی دودی در منوی ما بود. گیلار بعد از اولین لقمه ی کباب ترش با نمره بالایی در طعم و کیفیت غذا قبول شد.

ترشی به اندازه و میزان پختگی کباب که باعث لذت بخش شدن جویدن اون شده بود از نقاط قوت کباب ترش گیلار بود. فقط با توجه به سطح خوب و حساسیت رستوران در ارائه منحصر به فرد غذا، انتظار می رفت پیشبینی مخلفات ویژه تری نسبت به پیاز و کلم و سیب زمینی رو در کنار این غذا کرده باشند. نظرات دیگر دوستان هم سطح خوب گیلار در طعم و کیفیت غذا رو تایید می کرد. "خوراک اردک" دارای نوعی ترشی انحصاری بود که از آلبالو و رب انار نشات می گرفت.

سیاوش (که از قضا به واسطه دستپخت مادرش با غذاهای شمالی حسابی آشناست) می گفت مرغ ترش گیلار اون به دوران کودکی خودش برده و کاملا از طعم و ترشی مرغ احساس رضایت داشت.

این وسط قزل آلا، در حالی که تحت عنوان "تنوری" عرضه می شد به دلیل برشته نبودن و بی طعمی و کم نمکی به تنها نقطه ضعف غذاهای اصلی تبدیل شده بود. کته ها به صورت ته دیگی و همراه با یک ته دیگ سیب زمینی ارائه می شدند و ماهی دودی هم همان طوری بود که باید باشد.

ارزش دربرابر قیمت:
٧,٠/۱۰

گیلار می تواند در اغلب مولفه ها، طرفداران غذاهای ایرانی را راضی و حتی شگفت زده کند اما این شامل مولفه قیمت نمی شود.

قیمت های گیلار اقتصادی به نظر نمی رسد در حالی که مواد اولیه مرغوب و عدم دریافت حق سرویس و عوارض تا حدودی قیمت ها رو توجیه می کنند. اما حداقل انتظار شما از یک پرس کباب ترش ۴۴ هزارتومانی این است که یک تنه (به همراه مخلفاتش) شما را سیر کند که شاید این انتظار بدون اضافه کردن کته یا سفارش پیش غذا برآورده نشود. یک شام چند نفره ی مفصل در گیلار نسبتا گران تمام می شود که شاید این مسئله به کنترل حجم تقاضا و بالا نگه داشتن سطح کیفی رستوران کمک می کند.

روی هم رفته:
٨,٣/۱۰

روی هم رفته گیلار تجربه خاص و خوشایندی بود که به لیست انتخاب های من برای مناسبت های ویژه اضافه شد. در این رستوران محلی شما از حال و هوای تکراری شهر فاصله گرفته و با منوی مخصوصی رو به رو می شوید که شاید بعضی از گزینه های آن را به ندرت در رستوران هایی با ژانر غذای ایرانی پیدا کنید. گیلار مقصد مناسبی برای تجربه یک غذای ایرانی خوشمزه و لذت بردن از موسیقی و فضای سنتی شمال ایران است و می تواند از جذابیت های قابل توجهی برای گردشگران و توریست های داخلی و خارجی برخوردار باشد.

برچسب ها:

عضویت






ادامه

ورود کاربران



ورود